Gen Z-jevac nije htio doći na sastanak u 8 zbog – teretane. Nastala rasprava

ZAPOSLENIK koji pripada generaciji Z (to su osobe rođene između srednjih 1990-ih i srednjih 2010-ih godina) izazvao je žestoku raspravu na društvenim mrežama nakon što je svom šefu rekao da ne može doći na sastanak u 8 ujutro jer mora u teretanu.

Rasprava se pokrenula kada je jedan slušatelj podcasta Demoted pitao voditelje Natalie Marie i Ross Pomerantz treba li svom zaposleniku koji je pripadnik generacije Z dopustiti da ne dođe na jutarnji sastanak jer mora na sat vježbanja. Sastanak na koji je zaposlenik pozvan zakazan je za 8 sati, tj. sat vremena prije nego što mu radni dan počinje.

Natalie je podijelila svoje mišljenje. “Tek si počeo ovaj posao, boli me ona stvar za tvoj sat vježbanja. Također, sat vježbanja u osam ujutro je prekasno. Vježbajte u šest, možda sedam”, rekla je. 

“To nije dopušteno kad si na početku karijere”

Ross je rekao da ga je odgovor zaposlenika razljutio. “Moja reakcija je bila – Je l’ ti mene zajebavaš? Ruka mi se trese, i to nije od kofeina.” Marie i Pomerantz rekli su da je mentalno zdravlje radnika važno, a da “osobno vrijeme” ne bi trebalo ometati radnikove poslovne obveze.

“Popunjavanje kalendara stvarima koje bih ja stavio u kategoriju privatnog vremena, od mene ćeš dobiti ‘ne‘. Morat ćeš se odreći nekih stvari”, rekao je Pomerantz. “To ti nije dopušteno kada si na početku karijere”, dodala je Marie.

Tiktoker Alexandre Evidente, pripadnik generacije Z, objavio je isječak iz podcasta u kojem se nalaze izjave voditelja te se “stavio u kožu zaposlenika”. 

Žestok komentar

Evidente je rekao da njegov radni dan počinje u 9 sati te da je morao odlučiti hoće li doći na sastanak prije nego što je dobio priliku poslodavca pitati hoće li mu nadoknaditi novac koji je platio za termin u teretani ili tih dodatnih sat vremena na poslu dodatno i platiti.

“U redu, recimo da sam preskočio teretanu. Dvije stvari. Kad mogu očekivati povrat novca za termin u teretani? I drugo, hoćete li me platiti za rad od 8 do 9 sati? Ili, hoćete li mi u najmanju ruku dopustiti da kući odem u 16 sati? Natalie, ako je tvoj odgovor na oba pitanja ‘ne‘, onda nemamo o čemu pričati”, rekao je Evidente.

Neki korisnici TikToka uključili su se u raspravu te su pohvalili Evidenteov komentar.

“Da, nemojte normalizirati rad izvan radnog vremena. Kad jednom popustiš, bit će drugi i treći put”, “Ti si 100 posto u pravu. Ova reakcija je bila savršena”, “Iznenađuje me što ljudi ne mogu shvatiti da neću raditi ako nisam plaćen za to”, “Volim ovo jer smo mi milenijalci navikli toliko se žrtvovati za posao. Nismo znali da takve granice postoje”, “Moj posao nije moj životni prioritet”, bili su komentari.

Uklonili su video zbog zlobnih komentara

Natalie je tada otkrila da nema nikakve veze s Alexandreom i da su donijeli odluku da će ukloniti video jer dobivaju zlobne komentare. 

“Kao prvo, odlučili smo ukloniti video. Primili smo dosta kritika i bile su opravdane. Komentari su postali okrutni pa smo odlučili ukloniti video”, rekla je Marie. Marie je potom objasnila da je sastanak koji je bio predmet nesporazuma kvartalni sastanak te da je zaposlenik iz generacije Z, koji je za svoj rad primao plaću, za njega znao kada je prihvatio posao.

“Da razjasnimo, ako vas ne plaćaju za rad prije 9:00 sati, ne morate raditi prije 9:00 sati. To nemojte tolerirati. Ovo je za plaćene radnike, jednom kvartalno”, zaključila je Marie.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *