Jasmina iz Sarajeva živi u Švedskoj: Cure u školu idu u minicama i psuju nastavnicima

INFLUENCERICA iz Sarajeva Jasmina Stambolić, koja već duže vrijeme živi u Švedskoj, otkrila je što joj se tamo ne sviđa. Objavila je video na TikToku i najprije napomenula da iznosi isključivo svoje mišljenje i da ne mora značiti da svi imaju isto iskustvo kao ona.

“Poštovanje u školama ovdje ne postoji. Kao osoba koja je završila osnovnu školu i dvije godine gimnazije u Sarajevu, kada sam krenula u školu u Švedskoj, doživjela sam blagi šok”, navela je. Dodala je kako se ovo odnosi na osnovnu i srednju školu te da je na fakultetu druga priča.

“Ovdje u školu tijekom nastave smijete žvakati, jesi, piti, imati kačket na glavi… Smijete oblačiti što želite. Djevojke mogu doći u minićima, da im sve ispadne i naprijed i nazad. To nikog ne zanima, što je bilo jako čudno za mene. Ja sam u gimnaziji u Sarajevu nosila uniformu”, ispričala je.

Također je spomenula kako se u Švedskoj nitko ne persira starije. Dalje je opisala “incident” iz škole. “Bila je situacija u kojoj je jedna djevojka konstantno pričala. Nastavnik ju je opominjao i opominjao”, započela je.

“Učitelji u Švedskoj nemaju nikakva prava”

“Na kraju je njoj dosadilo da je on opominje, tako da je ona ustala, izderala se na njega, opsovala mu, uzela svoje stvari, otvorila vrata i izašla. Toliko je lupila tim vratima da mislim da je čitava škola odzvonila i nikom ništa”, nastavila je.

Tvrdi da učitelji u Švedskoj nemaju nikakva prava. “Ako ga želi izbaciti iz učionice, a dijete to ne želi, što će on? Ništa. Ne daj Bože da slučajno nekog uzmete za ruku i da mu kažete: ‘Izađi.’ Dere se: ‘Prijavit ću te, prijavit ću te. Udaraš me'”, rekla je.

Dalje je navela kako je kriminal također jedan od ozbiljnijih problema u Švedskoj. “U gradu u kojem ja živim nema toga puno, ali se događa u većim gradovima, kao što su Stockholm i Malmo, posebno u mjestima gdje ima mnogo ljudi koji su došli iz drugih zemalja.

Sad je to duga priča zašto dolazi do takvih stvari. Iako je takva situacija kakva jest, znači pucnjava lijevo – desno, kada uđu u zatvor, bolje im je nego što im je bilo vani. Imaju sve uvjete. Imaju bolju sobu nego ja. Netko za nešto dobije 10 godina, a vani su poslije pet godina”, priča.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *