Ova kuća privlači pažnju u Gorskom kotaru. Noć – 1600 eura

KUĆA Valera Vita Forrest House nova je luksuzna rezidencija, koja se nalazi u mjestu Hlevci u Gorskom kotaru, i udaljena je sat vremena od Zagreba. Moderna kuća spaja vrhunski komfor modernog smještaja i netaknutu prirodu i idealna je za sve koji žele pobjeći od užurbane svakodnevice.

Zdravka Svetličić je na ideju da sagradi kuću došla za vrijeme koronavirusa.

“Bili smo dugo zatvoreni u koroni i gledali smo mogućnosti. Ja i suprug smo cijeli život u Gorskom kotaru. Malo smo šetali i pronašli zemlju i ideja se tako realizirala u kuću”, rekla je Zdravka, koja inače živi u Zagrebu. Ističe da joj je kuću bilo najjednostavnije graditi u Hlevicama jer je, kako kaže, mogla kontrolirati gradnju. 

Kuća ima grijani bazen, teretanu, vinski podrum, kamin, saune, sobu za zabavu, privatno jezero…

Ova kuća se nalazi na parceli od 3000 metara, a površina kuće je oko 400 kvadrata.

“Kuća ima tri etaže. Na prizemnoj etaži je open space prostor dnevnog boravka s kuhinjom i kaminom iz kojeg se izlazi na 70 kvadratnih metara terase. Na toj etaži je još jedna soba. Gore na katu su tri sobe. Svaka soba ima svoju kupaonu. Jedan tuš je dodatno uz bazenski prostor te ima dodatno dva toaleta, jedan u wellnes zoni, a drugi pored sobe za zabavu. Na minus 1 etaži je teretana, grijani zatvoreni bazen koji se ljeti otvara, vinski podrum, dvije saune (infracrvena i finska), soba za zabavu gdje se igra biljar, pikado, stolni tenis. Sve gleda na šumu i ima privatno jezero koje smo napravili. Imamo dva izvora potoka koji se ulijevaju u to jezero. Imamo i dvije terase, a dolje uz bazen je i sunčalište, vrt. Imamo roštilj na terasi, natkriveno parkiralište za šest automobila, planiramo staviti i vanjski jacuzzi”, kaže ona. 

Zdravka kaže da nije htjela da to bude velika kuća i mučilo ju je kako je izgraditi na strmini. 

“Bilo nam je najzahtjevnije naći kvalitetne majstore. Kuću smo gradili malo više od dvije godine. Mi smo htjeli kuću koja je u harmoniji s prirodom pa smo ju stoga obukli u ariš, a ujedno smo postigli refleksiju šume velikim reflektirajućim staklima. Industrijski je stil, trudili smo se da bude što prirodnije. Htjeli smo da izgleda toplo”, kazala je. 

“Htjeli smo da to bude kvalitetna kuća”

Kaže da u okolici nije vidjela da ima takva klasična gradnja. “U našoj ulici su niknule kuće za najam od balvana što podsjeća na finske kuće. Htjeli smo da to bude kvalitetna kuća. Upoznati smo bili i s vremenskim uvjetima u Gorskom kotaru i kako ti materijali rade na zimi, na velikim razlikama u temperaturi”, naglasila je Zdravka. 

Zdravka je radila unutrašnji dizajn, dok je suprug, kao inženjer građevine, sve nadzirao od početka do kraja. Zadovoljna je sa svakim detaljem u kući i smatra da je najveći plus u kući unutarnji grijani bazen.

Noć u kući je 1610 eura

“Mislim da u okolici baš i nemamo takvu konkurenciju”, kazala je. Kuću za iznajmljivanje planiraju otvoriti u trećem ili četvrtom mjesecu ove godine.

“Odredili smo neke cijene, bit će 1610 eura noć, kuća je za 8 do 10 ljudi”, rekla je Zdravka i dodala da će kuća biti višenamjenska. U kući se mogu održavati radionice, retreatovi, team buildingsi i razne druge edukacije. “Imamo dijaprojektor, platno – sve se može pretvoriti i u kino, uz pogled na bazen. Između bazena i te dvorane je staklena stijena tako da se baš gleda na bazen”, kaže ona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *