Video iz teretane podijelio žene i muškarce na internetu. Je li vam ovo ok ponašanje?

MUŠKARAC kojeg je kamera uhvatila kako odmjerava ženu u teretani izazvao je bijes na internetu, a žene komentiraju da je to vrlo čest problem s kojim se suočavaju dok vježbaju.

Charlie, britanska instruktorica fitnessa koja na internetu objavljuje vježbe i korisne savjete za teretanu, snimala je poduku o dizanju šipke kad joj je iza leđa prišao muškarac i ispustio težak uteg odmah iza nje. To joj je smetalo za nastavak vježbanja, što mu je pokušala reći.

Međutim, on ju je ignorirao iako nije koristio slušalice i morao ju je čuti. Na kraju je odlučila sama pomaknuti uteg i nastaviti dalje, ali on se vratio i buljio u nju. Charlie je odlučila podijeliti video na TikToku kako bi ukazala na čest problem: muškarce koji zastrašuju žene u teretanama.

“Teretana je zajednički prostor, nikad mi ne smetaju ljudi koji se ubace u videima. Koristila sam šipku i on me vidio kako treniram, apsolutno je znao što radi. Neka vam ovo bude podsjetnik da budete ljubazni prema drugima”, napisala je uz snimku.

Različite reakcije muškaraca i žena

Njezin video privukao je veliku pažnju i prikupio više od pet milijuna pregleda, ali i podijelio korisnike. Žene su suosjećale s Charlie i pisale da se zbog ovakvih tipova mnoge osjećaju nesigurno u teretani. Međutim, većina muškaraca nije vidjela problem.

“Zbog ovog ne idem u teretanu”, “Jednom sam vježbala s utezima i tip je hladno došao i uzeo mi ih iz ruku”, “Čista mizoginija”, “Ovo me toliko ljuti. Bravo za tebe što si mu odgurnula uteg”, “Namjerno te provocirao”, neki su od komentara žena.

Ipak, (neki) muškarci se nisu složili. “Teretana nije tvoje vlasništvo”, “Praviš scene i snimaš videa u teretani. On je naš heroj”, “Nisi uopće u formi da snimaš videa o vježbanju”, pisali su, a bilo je tu i mnogo seksističkih komentara i vrijeđanja tiktokerice na račun izgleda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *