Donosimo 10 korisnih svakodnevnih trikova koje vrijedi zapamtiti

BUZZFEED je prikupio neke odlične trikove koji će vam itekako koristiti. Ovi jednostavni svakodnevni savjeti uštedjet će vam vrijeme i novac i sigurno vam biti od pomoći.

Šivanje podesivih naramenica grudnjaka

“Zašila sam svoje podesive naramenice grudnjaka na pravo mjesto. Nema više naramenica koje klize s mojih ramena”, jedan je od savjeta. 

Dječje vlažne maramice

“Dječje vlažne maramice su podcijenjene. Nježnije su i jeftinije od maramica za skidanje šminke! Također su dobre za čišćenje antikviteta”, poručila je jedna žena. 

Vodikov peroksid

“Vodikov peroksid uvijek imajte u svom domu. Najbolje djeluje za uklanjanje krvi s odjeće ili posteljine”, komentirala je druga. 

Kardigan

“Kupite muške kardigane. Puno su udobniji od ženskih i više vrijede. Puno su deblji i topliji”, savjetuju drugi.

Ručnik za plažu

“Uvijek držim ručnik za plažu u autu. Stalno ga koristim, posebno sad kad imam djecu”, kaže još jedna žena. 

Haljina u prtljažniku

“Haljinu za hitne slučajeve uvijek držim u prtljažniku. Svi mi se rugaju zbog toga, ali mi to uvijek dobro dođe kad putujem. Topla preporuka”, jedan je od komentara.

Papirnati ručnici i vilice

“U automobilu uvijek držite smotuljak papirnatih ručnika i plastične vilice. Možda se čini glupo, ali ne mogu izbrojati koliko ih puta restorani nisu uključili u narudžbe za van. Papirnati ručnici također koriste”, jedna je životna mudrost. 

Medicinski dokumenti

“Ostavite povijest bolesti i popis svojih lijekova u svom automobilu. Redovito ih ažurirajte”, preporučuju drugi.

Čepići za uši

“Držite čepiće za uši u torbici. Na koncertu ste i preglasno je? Smeta vam mljackanje drugih u kinu? Djeca vrište na javnom mjestu? Čepići za uši čine sve to podnošljivim”, koristan je savjet.

Aceton

“Aceton (odnosno skidač laka za nokte) može pomoći u uklanjanju ostataka superljepila ako vam dospije na prste. Može pomoći u otapanju superljepila s drugih površina, ali budite oprezni jer ih također može oštetiti”, posljednji je savjet. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *