Hrvatski političari su i na TikToku. Pogledajte što objavljuju

U IZBORNOJ godini potežu se svi mogući alati, pa čak i – TikTok. Brojni hrvatski političari pokušavaju biti aktualni na toj društvenoj mreži (koliko boomeri već to mogu biti…), a kako im ide – procijenite sami.

Dalija Orešković

Saborska zastupnica na svom profilu ima 2143 pratitelja i 20.5 tisuća lajkova. Često objavljuje sadržaj koji se tiče politike, kao i svoje govore u saboru, a nekad objavi i isječke iz emisija u kojim je gostovala. 

U travnju prošle godine je objavila video u ležernijem izdanju, gdje isprobava luk i strijelu. “Ovaj vikend je mojim roditeljima 60-ta godišnjica braka. Tražili smo zabavne poklone, ovo smo odabrali za zajednička druženja u prirodi, na vikendici”, napisala je tada. 

Nikola Grmoja

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na TikToku ima 6505 pratitelja i 114.3 tisuće lajkova. Njegov profil je uglavnom – politika, politika i još malo politike.

U studenom prošle godine objavio je video “koncerta” u dnevnom boravku uz pjesmu Someone you loved od Lewisa Capaldija na klaviru. U opis je napisao: “Subotnji koncert u dnevnom boravku.”

Hrvoje Zekanović

Saborski zastupnik, slično kao i Grmoja, objavljuje politički sadržaj, a prati ga 507 ljudi i ima 3251 lajk. U srpnju prošle godine je objavio video u kojem se vozi u automobilu dok je nevrijeme u Zagrebu, a snimio je drveće koje palo nasred ceste.

Osim toga, od “lakših” stvari objavio je video zaigranog psa u Hrvatskom saboru. 

Marin Miletić

Miletić je jedan od najaktivnijih političara na TikToku. Ima više od 14 tisuća pratitelja i više od 282 tisuće lajkova. Miletićev sadržaj je uglavnom politički, ali zna objaviti i neke trenutke iz privatnog života. 

Hvali se fotkama s partnericom Kristinom Krepelom, motorima, sportom…

Damir Habijan

Novi ministar gospodarstva ima samo 11 objavljenih videa i 646 lajkova, a prate ga 303 osobe. 

Iako su većina videa njegovi politički govori u saboru, objavio je i snimke sebe kako trenira u teretani (kako to voli napraviti i na Instagramu).

Marijana Puljak

Političarka Miljana Puljak je jedna od najaktivnijih na TikToku. Na njezinom se profilu može naći politički sadržaj, ali objavljuje i trenutke iz privatnog života. Tako je možemo vidjeti kako za Novu godinu pleše sa suprugom Ivicom Puljkom, gradonačelnikom Splita.

Osim toga, ona prati i trendove na spomenutoj društvenoj mreži pa s djecom zna i zaplesati za TikTok.

Na nekim snimkama znala se i našaliti sa suprugom. “Ni ove godine muž nije odolio najvećem guštu, javit se punici poslije božićnog ručka i ubit oko. Čim dotakne kauč, odeee…To je to. Sleeping beauty since 2016”, napisala je uz jednu božićnu snimku.

Objavljivala je i snimke sa Sinjske alke, s koncerta u časti Oliveru Dragojeviću, vožnju busom u društvu supruga, snimke s Adventa. Marijanu na TikToku prati 2796 pratitelja i ima više od 68 tisuća lajkova. 

Krešo Beljak

Beljak je također dosta aktivan na TikToku. Uglavnom objavljuje politički sadržaj, no zna objavljivati i nešto opušteniji sadržaj. Prije dvije godine objavio je snimku sebe kada je imao 16 godina. 

Zna mu se zalomiti i neki “duhovitiji” sadržaj. 

Zbog videa koje objavljuje da se zaključiti da je obožavatelj Azre i Johnnyja Štulića. 

Dario Zurovec

Na TikToku je i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec. On na svom TikToku objavljuje politički sadržaj, ali je stavio i snimku svoje kćeri i napisao u opisu: “Jabuka ne pada daleko od stabla”. Pokazao je i kako se priprema za utrke Spartan i Cro race. 

Njegov prvi objavljeni video, iz 2020., uključuje montažu njegovog lica na tijelo superjunaka koji se bori protiv Chrisa Evansa (Kapetan Amerika), a uz opis je napisao: “Tipičan dan na poslu”.

Njega na TikToku prati 1861 osoba, a ima više od 25 tisuća lajkova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *